آشنایی با انواع باسکول
باسکول ها انواع مختلفی دارند که برخی از انواع آن عبارتند از:
انواع مختلف باسکول
1. باسکول آویز:
دستگاه باسکول آویز برای توزین اجسام از زیر کاربرد دارد و به این صورت است که وزن کردن اجسام در فاصله ای بالاتر از سطح زمین صورت می گیرد. دستگاه باسکول آویز که به دستگاه باسکول جرثقیل و یا باسکول سقفی معروف است دارای قلابی برای آویزان شدن از سقف و آویزان شدن از جرثقیل است که باسکول های مانند باسکول آنی لود و باسکول پند در این گروه از باسکول ها قرار می گیرند.
2. باسکول فروشگاهی:
باسکول فروشگاهی در واقع همان باسکول های زمینی است که در فروشگاه ها و مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. دقت این باسکول پایین است و نهایت ظرفیتی که می تواند برای وزن اجسام تحمل کند 500 کیلوگرم است. باسکول هایی مانند باسکول پند و باسکول محک در این گروه از باسکول ها قرار می گیرند.
3. باسکول جاده ای:
باسکول جاده ای نیز گروه دیگری از باسکول های زمینی است که برای وزن کردن بار ماشین های سنگین مورد استفاده قرار می گیرد و به این صورت است که ماشین سنگین روی این باسکول می رود و وزن بار آن توسط باسکول جاده ای مشخص می شود.
بیشترین کاربرد باسکول هایی که در این زمینه دارند دارای ظرفیت های 60 تنی، 50 تنی و 20 تنی است. باسکول برند پند جزو این دسته از باسکول ها به شمار می آید.
4. باسکول صنعتی:
باسکول صنعتی نسبت به باسکول فروشگاهی دارای بدنه ای محکم تر و مقاوم تر است و می تواند فشار و ضربه های بسیار محکم را تحمل کند و مقاومت آن در این زمینه نیز بالاست و با توجه به این که در کارخانه ها به صورت مکرر برای وزن کشی اجسام مختلف به کار می رود دارای دوام بالا و ضربه گیر است.
بهترین باسکول هایی که می توان در زمینه ی باسکول صنعتی به آن ها اشاره کرد باسکول های صنعتی محک و پند هستند. لازم به ذکر است برای خرید باسکول صنعتی ایده آل باید محیط استفاده باسکول، اجسامی که برای وزن کردن روی باسکول و از همه مهم تر نوع باسکول مورد توجه قرار گیرند تا بتوان باسکول مورد نظر و ایده آل را تهیه کرد.
5. باسکولت:
این نوع باسکول ساختار فلزی یک پارچه و طراحی جدیدی دارد و برای وزن کردن اجسام مختلف در صنایعی همچون نساجی، غذایی، شیمیایی، دارویی و … کاربرد دارد.
6. باسکول های کفه ای:
باسکول های کفه ای دارای ابعاد 1*1 و یا 3*3 موجود هستند و بسته به ظرفیتی که می توانند تحمل کنند دقت آن بین دویست تا دو هزار گرم است. همچنین این نوع باسکول ها ظرفیتی 1 تا 40 تنی دارند و در مواردی همچون تولیدی ها، انبارها ، میوه فروشی ها و زمینه های مختلف کاربرد دارند.
در کنار انواع باسکول هایی که گفته شد باسکول هایی هستند که برای موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرند ، از جمله این باسکول ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• سیستم های توزین مخلوط کن ها.
• سیستم های توزین مخازن که دارای وزن های مختلفی است.
• سیستم های توزین بچینگ مصالح.
• هاپر سیمان.
• باسکول های قله کش که ظرفیتی 10 تا 40 تنی دارند و برای موارد همچون وزن کردن قطعات قله سنگ ، رول های فلز و یا موارد این چنینی کاربرد دارند.
• باسکول دام کش که برای وزن کردن دام کاربرد دارد.
• بشکه پر کن و گالن پر کن.
• سیستم توزین کشتارگاهی.
• سیستم توزین رولینگ.
• سیستم توزیع ریلی که خود به پنج دسته ی واگن به واگن، بوژی به بوژی، محور به محور، سیستم توزین مایعات و چرخ به چرخ تقسیم می شود.
تبدیل انواع باسکول
با وجود کیفیت و دقتی که باسکول های الکترونیکی و مکانیکی دارند گاهی اوقات ممکن است به دلیل خراب شدن برخی از تجهیزات توزین مکانیکی مانند اهرم، بالشتک و تیغچه با گذشت زمان دقت خود را از دست بدهند و نیاز به تعمیر داشته باشند.
بهترین کار در مواجه با چنین مسائلی این است که باسکول را به باسکول های نیم الکترونیک و یا تمام الکترونیک تبدیل کنیم که در ادامه با روند تبدیل این باسکول ها آشنا می شویم.
تبدیل باسکول مکانیکی به نیمه الکترونیک
اگر باسکول مکانیکی سالم باشد و مشکل فنی نداشته باشد اما با گذر زمان قطعات مکانیکی آن مانند تیغچه و بالشتک خراب شوند و باسکول نتوانند اندازه گیری دقیقی داشته باشد و هزینه ی تعمیر باسکول نیز بالا باشد بهتر است به باسکول دیجیتال تبدیل شود.
تبدیل باسکول مکانیک به تمام الکترونیک
در تبدیل باسکول مکانیکی به تمام الکترونیک ، تمام تجهیزات مکانیکی باسکول خارج می شوند و به اندازه ی تعداد پایه های باسکول لودسل نصب می شود.